Wanneer sta je snaren toe?

Lynn de Bruijn

altijd, maar als je ondergoed moet worden gemaakt in mijn fabriek en je broek zijn gemaakt in de VS, ik moet de mogelijkheid van snaren te overwegen. Vergeleken met Lange Zwarte Blouse kan het veel zuiniger zijn. Dus hier ben ik: ik maak ondergoed.

Laten we eens kijken hoe het verhaal gaat ... Mijn grootvader is de man achter de merknaam van het Nederlandse ondergoedmerk. Hij was een vakman, een borduurster, een uitvinder en een wetenschapper. Ik ben opgegroeid met dezelfde verhalen en beelden van onze familie, van onze voorouders, over onze voorouders. Toen ik voor het eerst hoorde over de geschiedenis van ondergoed, was het omdat mijn moeder me vertelde: toen mijn grootvader in de ondergoedfabriek was, gaf hij veel ondergoed weg en dan gaf hij het terug aan de vrouwen. Zij droegen het. En de andere kant op, de mannen droegen het. Toen ik op de middelbare school kwam, was het hetzelfde. Ik leerde dat mijn grootvader een beroemde ondergoedproducent was, een man die zoveel verdiende dat er eigenlijk een paar vrouwen in Amsterdam waren die zich eigenlijk naakt maakten, en ze werden naakt omdat ze niet genoeg ondergoed hadden. En ik dacht: Dat was echt een interessant verhaal voor mij, want ik heb geen idee hoeveel ondergoed mijn grootvader gemaakt, maar ik weet wel dat hij had veel vrouwen werken in zijn fabriek, dat ze gebruikt om naar hem toe te komen en hij zou geven ze de beste ondergoed dat ze ooit kregen. En ik dacht: 'Mijn oma zou zo trots op me zijn, daar ga ik geen probleem mee hebben.' Dus ik dacht: 'Laten we daar een blog over maken.' Dus begon ik daarover te praten met mijn vrienden, en een paar van hen mochten dit gebruiken, en het was echt raar dat ik over zoiets kon praten, ook al ken ik eigenlijk niet de persoon waar ik het over heb. Maar hoe meer ik het zei, hoe meer ze erover praatten, en ik raakte echt geïnteresseerd, en ik realiseerde me dat er echt veel mensen zijn die niet echt toegang hebben tot dit soort informatie, en ze hebben deze informatie nodig. Dus begon ik te schrijven, en zo verdiende ik mijn brood. En ik doe het nu met mijn partner. Het is de perfecte manier om mijn verstand te bewaren. Ik ben op een goede plek, en mijn werk is iets wat ik doe omdat het me gelukkig maakt. Dit helpt u zeker om dit te doen dan ondergoed. Ik heb niet veel problemen met mensen die me vertellen, 'Ik wil het ondergoed kopen waar je over hebt geschreven.' Dat was mijn eerste stap om hierover te kunnen praten en ik wilde dat echt met anderen kunnen delen, want ik was echt blij dat ik dat kon doen. Ik ken veel mensen die zijn begonnen met een blog of iets dergelijks, en nu zijn ze het schrijven van boeken. Dus ik heb het gevoel dat er een enorme behoefte is aan deze informatie op één plek. Ik denk dat het echt belangrijk is, vooral voor tieners. De wereld staat nog in de kinderschoenen en het is echt belangrijk voor iedereen om te weten wat er gaande is en wat perspectief te hebben.

Wat is uw doel voor de site?

Ik denk dat mijn doel is om het zo te maken dat het niet alleen een website die een verzameling van mensen schrijven over dezelfde dingen elke dag.